dijous, 18 de desembre del 2008

Tronc de Nadal

Ingredients

Per al pa de pessic: 4 ous sencers, 2 rovells d'ou,  80 g de sucre, ratlladura de mitja llimona, 80 g de farina.

Per al farcit i la decoració400 g de xocolata per fondre, 250 g de mantega,150 g de sucre ,1 cullerada de rom blanc i unes cireretes confitades

Primer, bateu els rovells d'ou amb el sucre i la llimona, fins que se'n faci una crema. Afegiu-hi la farina. Bateu les clares a punt de neu i barregeu-ho tot amb cura. 

Poseu paper d'alumini sobre la safata del forn i escampeu-hi la massa, donant-li forma rectangular. La coeu al forn durant 15 minuts a 200º C. 

Retireu el paper d'alumini i enrotlleu la plantilla de pa de pessic amb un drap de cuina. Deixeu-lo que es refredi. 

Foneu la xocolata al bany maria i reserveu-la. Bateu la mantega amb el sucre, afegiu-hi el rom i barregeu-ho tot amb la xocolata.

 Desenrotlleu el pa de pessic i cobriu-lo amb la crema de xocolata (deixeu-ne una mica per decorar). 

Torneu a enrotllar el pa de pessic i cobriu-lo amb una capa de xocolata. Feu-hi dibuixos amb una forquilla i poseu-hi les guindes com a decoració. 

Guardeu-lo a la nevera fins al moment de servir-lo.

També podeu farcir el tronc amb nata trufada o nata segons el gust.


Imprimeix

Twitter