dimarts, 18 de novembre del 2008

Costella de porc al forn. Un plat molt apte per la butxaca en temps de crisis!

Ingredients: 

Un parell de costelles de porc per persona. Un tomàquet gran i madur. Un parell de cebes de figueres. Quatre o cinc patates, segons la seva mida.Sal, pebre negre i orenga.

Primer cal preparar la costella. S’hi posa sal, pebre negre i orenga al gust i la reservem a banda.

Afegim oli en una plata que pugui anar al forn, hi posem les patates tallades a rodanxes i les salem una miqueta.

Al damunt les costelles, la ceba i els tomàquets tallats pel mig.

Ho posem al forn a una temperatura de 250º durant uns 10 minuts., si ja estan daurades, girar-les perquè també agafin color de l’altra banda. Després baixem la temperatura a 180º i ho deixem coure una mitja horeta més o menys. A continuació hi afegim un raig de vi ranci i deixem que s’acabin de fer durant uns 10 minuts més.

Depenent del gruix de les costelles ens variarà un xic el temps de cocció. Millor a foc suau per què la carn quedi resseca.


Imprimeix

Twitter