Ingredients: Un tall de vedella ben tendra 400g., ¼ de gallina, ½ Pollastre, un tall de costella salada o os d'espinada, un os blanc. Una botifarra negra petita( Si és de les de la Garrotxa més que millor!). 4 patates mitjanes,1 ceba de figueres, 1/2 col verda d'olla, pastanaga, 1 porro, api.
Per omplir els galets i fer la Pilota: 3 pams de botifarra amanida i 3 sense amanir, pa ratllat, 2 alls, julivert, una mica de farina.
Per a l'escudella: galets grossos ( Uns 10 galets per persona)
Poseu una olla gran al foc amb uns 6 litres d'aigua, afegiu-hi totes les carns i els ossos, fins que bulli. Tan bon punt comenci a bullir, escumeu bé i traieu totes les impureses que pugin a la superfície.
Afegiu la pastanaga, l'api, el porro. Deixeu que bulli 1 hora i mitja aproximadament; aleshores les carns ja seran prou toves. Afegiu-hi la col, les patates i la pilota (que ja haurem preparat), afegiu-hi també la botifarra. Deixeu bullir uns 30 minuts mes. Rectificar de sal si cal.
Quan tot estigui ben cuit, coleu-ne el brou.
Prepareu l'escudella amb el brou colat i els galets, que anirem tirant quan el brou estigui bullint. Ho deixarem bullir uns 12 minuts.
L'escudella es serveix ben calenta i, després, en una safata ben posades les verdures i en una altra les carns, tallades a trossos, havent retirat els ossos. Se serveix tot ben calent.
Preparació de la carn per els galets i la pilota:
En un vol fondo i ample, poseu la carn picada, afegiu-hi l'ou, el julivert i alls picats, treballeu-ho bé primer amb una forquilla, fins que tot estigui ben lligat.
Amb la meitat d’aquest preparat ompliu els galets amb una cullereta petita.
Amb la resta formeu llavors un parell de pilotes, mirant que tinguin una forma un xic ovalada, les enfarineu i les poseu al brou.
Imprimeix
Cap comentari:
Publica un comentari a l'entrada