diumenge, 26 de setembre del 2010

Crema de carbassa

Des de sempre per a mi havia estat un plat desconegut i no me'l mirava amb bona cara.
Després d'haver experimentat amb aquest plat a casa d'una bona amiga.... Sorprenent! Estava deliciosa. Així que avui he volgut provar a veure que tal em queda.
A més, per internet he trobat la següent informació de la Carbassa i que jo almenys desconeixia:



LA CARBASSA , UN LUXE A L’ABAST DE TOTHOM

• Estimula la funció del pàncrees ajudat a regular el nivells de sucre a la sang.
• Col·labora a eliminar les mucositats dels pulmons, bronquis i gola.
• Ajuda a enfortir el sistema immunitari per la seva riquesa en antioxidants.
• El seu suc és laxant i un bon desintoxicant del cos.
• El seu elevat contingut de betacarotens i alfacarotens, disminueix el risc de patir càncer de
pròstata i enfermetats cardíaques.
• Ajuda al tractament de les cataractes, ja que aquests pacients presenten baixos nivells de
beta i alfacarotens.
• És una gran font de potassi , conté vitamina C, Betacarotens, Vitamines A, E y B1, i entre 12 i
40 caloríes / 100gr. segons la varietat.

Crema de Carbassa  

Un cop pelada la carbassa i  tallada petita, l'he posat a una olla amb aigua bullent, hi he afegit una ceba, també tallada petita i un xic de sal.

Quan tot ha estat cuit (ho he punxat amb un ganivet i he vist que era tou) ho he triturat perquè quedés ben fi. Ho he tornat al foc tot afegint-hi la crema de llet i rectificant-ho de sal i pebre, si cal, sense que arribi a bullir.

Un cop ben lligat ho he deixat refredar una mica hi ho servit al plat.
D'acompanyament: uns crostons de pa torrat i formatge ratllat perquè cadascú es serveixi al gust.






Imprimeix

Twitter