dimarts, 17 de novembre de 2015

Arròs a la cassola per quan hi ha gana i pressa!



Avui a casa les noies han arribat a casa amb molta gana i els venia de gust un plat calent, avui no estava previst, tocava amanida i carn a la planxa.
Així que he mirat ràpid el que tenia i apa:  Arròs a la cassola que hi ha gana i pressa!


Ingredients:

Una tassa de cafè d'arròs per persona
Dos tasses de cafè d'aigua (o caldo) per tassa d'arròs que hi hàgim posat
Carn: aprofitar el que tinguem a la nevera. (Porc, pollastre, salsitxes, costella, o també sèpia, calamars...) 

L'ingredient o ingredients que tingueu a la nevera. Es tracta de reaprofitar o sortir del pas amb el que tinguem.
Encara que només sigui un dels ingredients.

També he utilitzat la cassola del pollastre que ahir vaig fer, on ara només hi quedava el suc, i que vaig guardar a la nevera. Enlloc de guardar l'oli i rentar la cassola, reaprofita aquesta per fer-hi l'arròs.

Una pastilla de caldo.
Sofregit de tomàquet (sofregit casolà, tipus salsa de tomàquet... la que tinguem a la nevera)
Sofregit de ceba (no és imprescindible)
Un sobre de safrà en pols
Recepta

Poso la cassola amb l'oli al foc. Així que està calent i afegeixo la carn tallada petita i la rossejo.

I tot seguit també hi afegim un parell de cullerades soperes de tomàquet. 

Com que no tenia cebes, ni sofregit de ceba, no n'hi he posat.
En tot cas sempre primer la ceba, la rossegem i després hi afegim el tomàquet.

Ho remenem tot i ja podem posar-hi l'arròs. L'anem rossejant i que agafi calor. A continuació ja podem posar-hi l'aigua o el caldo i la pastilla de caldo i el safrà.


Continuem remenant suaument i que vagi fent la xup-xup, com a molt en 10 o 12 minuts tenim l'arròs cuit.

(Depèn del tipus d'arròs que tinguem i de si ens agrada més o menys fet)

En total  hem estat una 1/2 hora per fer-lo.

Que vagi de gust!! que fer un arròs és molt fàcil i avui dia ho trobem quasi tot preparat apunt de què es cuini quasi sol!












Imprimeix

Twitter