diumenge, 8 de juny de 2014

Caldereta de peix

INGREDIENTS PER 4 PERSONES
400 g de peix de roca 
500 g de lluç, rap…
100 g de gamba vermella fresca
½ Kg de musclos
3 cebes de figueres, 3 tomàquets madurs ratllats, 2 pastanagues, 2 patata grans, àpid i 5 grans d’all tallats 
aigua, oli d'oliva i sal


Pel sofregit:
 2 Cebes de figueres, 3 tomàquets madurs ratllats, 3 grans d’all tallats petits i els caps de les gambes. Ho deixem sofregir a foc lent, començant per la ceba, els caps de gamba, després hi afegim els alls i per últim el tomàquet. Per últim retirem els caps. Podem passar-los per un colador i així n’ obtenim tot el gust. Que ens quedi tot amb una textura sense entrebancs.
Fregim a banda les gambes, volta i volta, a l'últim moment abans d'incorporar-les amb el seu oli al guisat.

Per a la picada:
2 grans d'all i julivert fresc  tot ben picat i ho reservem.
Caldo:
Posem les verdures i el peix  al foc amb una olla gran. I ho deixem bullir.
Retirem el lluç i el rap així que estan cuits i deixem que la resta del caldo faci la xup-xup una estona més.

Guisem el plat:
Primer triturem la verdura del caldo i la posem en una cassola juntament amb el sofregit que hem preparat i el caldo. Ho remenem bé i deixem que vagi agafant cos. Ho rectifiquem de sal si cal. Hi afegim el lluç i el rap que haurem fet bocins i tret les espines. Ho deixem coure a foc lent. Si veiem que ens queda massa clar, podem afegir-hi farina per espesseir-ho al nostre gust. S’hi afegeixen els musclos, la picada i les gambes fregides. Ho deixem coure un ratet més i llestos per servir!
Que vagi de gust!
Ho podem acompanyar amb pa fregit tallat a bocins. O amb unes patates cuites tallades a daus... es poden fer diferents opcions segons el moment.



Imprimeix

Twitter