Ingredients per 4 persones:
3 cebes de Figueres
4 grans d’all
Herbes: farigola i romaní
Sal
Sucre
Pebre
Una copa de vi ranci.
1 bitxo vermell picant (opcional, per qui li agradi)
Es netegen els pops, es renten i es congelen per quan es vulguin cuinar.
Els traieu del congelador unes hores abans de cuinar-los.
Els traieu del congelador unes hores abans de cuinar-los.
Es posen en una cassola i es van coent a poc a poc. Així que quasi estiguin els retireu tot reservant-los a banda.
A la mateixa cassola i afegiu la ceba tallada fina i que es vagi saltejant, tot confitant-la, si afegeix una cullera petita de sucre, i un bitxu, tot seguit s'hi afegeix una mica d’aigua, si cal perquè no s’enganxi.
Quan ja estigui cuita si afegeixen els popets, cuits i que tenim reservats en un plat a banda, i els grans d’all tallats petits, juntament amb la copa de vi i una d’aigua, la sal , el pebre i les herbes.
Es deixa que vagi fent la xup-xup una estoneta.
Ho deixeu reposar un moment abans de servir-ho.
Imprimeix
2 comentaris:
TINC UN DUBTE PRIMER DESCONGELES ELS POPS I ELS COUS SOLS.LLAVORS FAS LA SOFREGIDA I QUAN ESTA FETA INCOROPORES ELS POPS CUITS.
NO POSES ELS POPS CRUS A LA SOFREGIDA.
Bones Carme,
Els pops frescos els netejo, els rento bé i els congelo directament.
Quan vull cuinar-los els trec del congelador, el dia abans o el mateix matí.
A la cassola on faré el plat és on els faig coure. Quan quasi els tinc cuits els retiro del foc i els reservo en un plat a banda.
En la mateixa cassola llavors començo a fer-hi la ceba. Un cop fet i afegeixo els pops cuits que hem reservat a banda i ho deixo una estoneta fent la xup-xup. Espero t'hagi estat d'ajuda!
Publica un comentari a l'entrada