dimecres, 20 de novembre del 2013

Cassoleta de popets amb ceba



                                                                Ingredients per 4 persones:

1,5 Kg de popets
3 cebes de Figueres
4 grans d’all
Herbes: farigola i  romaní
Sal
Sucre
Pebre 
Una copa de vi ranci. 

1 bitxo vermell picant (opcional, per qui li agradi)








Es netegen els pops, es renten i es congelen per quan es vulguin cuinar.
Els traieu del congelador unes hores abans de cuinar-los. 


Es posen en una cassola i es van coent a poc a poc. Així que quasi estiguin els retireu tot reservant-los a banda.

A la mateixa cassola i afegiu la ceba tallada fina i que es vagi saltejant, tot confitant-la, si afegeix una cullera petita de sucre, i un bitxu, tot seguit s'hi afegeix una mica d’aigua, si cal perquè no s’enganxi.  

Quan ja estigui cuita si afegeixen els popets, cuits i que tenim reservats en un plat a banda, i els grans d’all tallats petits, juntament amb la copa de vi i una d’aigua, la sal , el pebre i les herbes. 

Es deixa que vagi fent la xup-xup una estoneta.

Ho deixeu reposar un moment abans de servir-ho.


Imprimeix

2 comentaris:

Maria ha dit...

TINC UN DUBTE PRIMER DESCONGELES ELS POPS I ELS COUS SOLS.LLAVORS FAS LA SOFREGIDA I QUAN ESTA FETA INCOROPORES ELS POPS CUITS.
NO POSES ELS POPS CRUS A LA SOFREGIDA.

Montse ha dit...

Bones Carme,
Els pops frescos els netejo, els rento bé i els congelo directament.
Quan vull cuinar-los els trec del congelador, el dia abans o el mateix matí.
A la cassola on faré el plat és on els faig coure. Quan quasi els tinc cuits els retiro del foc i els reservo en un plat a banda.
En la mateixa cassola llavors començo a fer-hi la ceba. Un cop fet i afegeixo els pops cuits que hem reservat a banda i ho deixo una estoneta fent la xup-xup. Espero t'hagi estat d'ajuda!

Twitter