dimarts, 10 de juliol del 2012

Sardines escabetxades

Recepta del llibre Art de ben menjar del 1923, de la meva àvia Maria, tot i que, qui acostumava a fer les sardines escabetxades a casa era l’avi Pere:
Ingredients:
Sardines
Oli d’Oliva i vinagre (millor que sigui un bon vinagre)
Farigola, orenga, llorer i alls.
Sal, pebre negre i pebre vermell dolç.
Es netegen i salen les sardines, s’enfarinen i es fregeixen amb oli bullent, es treuen, i en el mateix oli s’hi tira farigola, orenga, llorer i mitja cabeça d’alls.
Quan això ha sofregit una estoneta, s’aparta del foc i s’hi afegeix sal, una mica de pebre negre, pebre vermell i una quantitat de vinagre igual a la meitat de l’oli que hi ha a la paella. Es torna al foc deixant-ho bullir un minut, i quan es fred es tira sobre les sardines, fent que hi hagi prou salsa per a cobrir-les.
Es guarden en una cassoleta de terra.
Aquest escabetx també el podem utilitzar per a altres de peixos.
Estris:
La cassola on fregeixes el peix i la cassoleta de terra on ho col·locaràs.




Imprimeix

Twitter