dimecres, 23 d’agost del 2023

Canelons


CANELONS

 (100 unitats)


Temps: 2 hores i mitja aproximadament 

(Rostit: 1 hora aproximadament)


INGREDIENTS:


1 kg de porc (carn magre)

1 Kg de llata o rodó de vedella 

2,2 kg de Pollastre 

¼ de Kg de Papada de porc

1 fetge i  1 cervell

5 cebes

4 tomàquets

1 cabeça d’alls

Herbes: llorer, romaní, farigola

Sal i pebre negre





ELABORACIÓ:


1. Rostim la carn, només que agafi color i la retirem. I ho fem per aquest ordre: Pollastre, porc, vedella,  la papada al final, el fetge i el cervell. Anem remenant perquè no s’enganxi res.


2. Rossegem les verdures, les cebes, els alls i després el tomàquet. Aprofitem per desenganxar tot el que ha quedat i tot agafi el gust.


3. Afegim la carn, i afegim el vi ranci de la bota, ho deixem a foc viu un moment i tot seguit el baixem.


4. Només queda rectificar-ho de sal i el pebre negre segons el gust de cadascú i ho anem remenant i que vagi fent la xup xup perquè es vagi acabant de coure tot a foc lent.


5. Un cop el rostit està cuit es deixa refredar.  En aquest punt ja podem triturar-ho tot i tornar-ho a la cassola, on hi afegirem farina, llet i nou moscada. Ha de quedar una pasta ben lligada i sobretot que faci un moment la xup-xup però vigilant que no es cremi.


6. Ho deixem refredar.


7. En una olla gran bullim la pasta i tot seguit la posem en un bol ple de gel perquè es refredi i l’escorrem. Temps de cocció, l’indicat a la pasta que comprem. Jo vaig bullint, de 40 en 40, les làmines dels canelons.


8. He estès uns draps de cotó damunt el marbre i hi he col·locat les làmines de canelons, sobreposades per posar-hi la carn i anar-los enrotllant.


9. Ja només ens queda que posar-los en una safata per anar al forn, cobrir-los de la beixamel, amb formatge pel damunt i uns talls petits de mantega i ja es poden gratinar.














Imprimeix

Twitter