1/2 Kg de farina, 2 ous, 1 raspadura de llimona
1 tassa de sucre, mida de cafè.
1 tassa de llet , mida de cafè
1 tassa d’oli d’oliva, mida de cafè
1/2 sobre de Royal (llevat)
1/2 sobre de gasificant (litines)
Ingredients per acabar els carquinyolis:
oli d’oliva i sucre
Preparació:
Directament sobre el marbre de la cuina fem un volcà amb la farina. Al damunt i anem incorporant tots aquests ingredients anant amb cura d’anar-los amassant de mica en mica perquè sinó la llet se’ns escaparà.
Anar-ho treballant amb les mans fins que ens quedi una massa compacte i les mans i el marbre quedin nets.
Un cop feta la pasta i deixada reposar dins d’un vol entre 6 i 8 hores.
Cocció:
Coure’ls a la paella amb oli d’oliva molt calent.
Seguidament els posem en una escorredora per retirar el sobrant d’oli i tot seguit posar-los dins un vol ple de sucre.
El més pràctic de totes maneres és realitzar la cocció entre dos persones, una prepara els llacets i l’altre els fregeix i retira del foc ràpidament, escorrent-los i tot seguit ensucrant-los.
Un cop fets, ja podem posar-los en la capsa metàl·lica on els guardarem i els servirem.
Imprimeix
Cap comentari:
Publica un comentari a l'entrada